+31 (0)6-22633038
Selecteer een pagina

Oké ik zag de discobal al een tijdje voorbij komen, maar sinds dat Kelly Wearstler de Rotganzen en hun quelle fête series omarmde is het hek van de dam; De discobal is een populair item in het interieur van nu. En zeg nu zelf; de instant sterrenhemel die ontstaat als het licht erop valt laat toch niemand onberoerd.

Wanneer een trendartikel, in dit geval een discobal, je eenmaal is opgevallen, kom je die trend tegen waar je ook gaat. Mode, interieur, media, events, de discobal is overal.

Om te beginnen is de collectie van Kelly en Rotganzen natuurlijk prachtig. De tompouce coffee table mogen ze zonder aarzelen op mijn adres bezorgen. Een dergelijke tafel zou ik geweldig vinden. Ik hou ook wel van een beetje humor in interieur en dat heeft deze tafel zeker.
Mocht je ook deze stijl tafel willen en vind je prijs op aanvraag wat te spannend, is een spiegeltafel een alternatief dat makkelijk is in te voegen in elk interieur. En alles wat spiegelt zie je op het moment ook terugkomen.

Je kan ook voor een subtieler interpretatie van discobal gaan door kussens met pailetten in de bank, discobal ornamenten in de kerstboom of op een (fruit)schaal. Nogmaals, een beetje gedoseerd, is een beetje glitter passend elk interieur.

Fotogeniek is deze trend zeker. Het maakt je foto’s vrolijk en eclectisch. Dat moeten ze bij Summit one experience ook gedacht hebben. Ik was onlangs de mazzelaar die daar een bezoekje mocht brengen. De experience in het kort; spiegels overal. Een hele bijzonder plek om foto’s te maken en als iedereen door het maken van selfies het adembenemende uitzicht vergeet, moet je bekennen dat spiegels toch wel zeker effect hebben op mensen.

Nu ben ik zelf niet vies van een glans en schittering dus ik haast me om spiegelend item in huis te halen. De discobal was online snel gevonden. De keuze leek reuze, uiteraard ging ik voor goud.

Ik was wel wat teleurgesteld toen ik hem na bezorging uit de verpakking haalde. Ik wilde subtiel goud, niet het markergele exemplaar wat ik bleek te hebben aangekocht. Op zoek naar een andere variant waren de discoballen in het formaat dat ik zocht nergens meer op voorraad (!)
Het markergele exemplaar blijft in mijn bezit. Want wachten op een nieuwe levering is niet mijn sterkste kant.

Ik vraag me toch af waarom ik sommige trends volg en andere net zo waardeer maar voor mijn eigen interieur toch oversla. Een paar jaar geleden was ik ook overtuigd dat mijn woning niet zonder gouden ananas (Pols potten) kon. Die zag ik ook overal, kleding, woonaccessoires, kantoorartikelen. Toch is die ananas niet aangeschaft, ondanks de inspanningen van zo ongeveer elke woondiscounter waar een budgetvriendelijk exemplaar te vinden was. De gouden ananas kwam er niet.

Heb ik me nu door bezoekjes aan woonbeurzen en events dan toch wat meer dan anders laten meeslepen? Als over een poosje ons interieur rood moet worden, ik hoop het niet, maar het moet er een keer van komen, vind ik het dan toch een mooie kleur? Ik kan me er niks bij voorstellen. Mark my words, in dat geval koop ik eerst de gouden ananas want die kleurt goed bij mijn discobal.

“Keep your eyes on the stars,
And your feet on the ground.”

-Theodore Roosevelt-